maanantai 4. helmikuuta 2013

Sisustushaaste!!

Tämä täällä kovin pohtii jo Sofian huoneen uutta järjestystä. Tarkoitus olisi remontoida Sofian huone viimeistään kesällä. Huoneessa nyt oleva vaatekaappi on todella huono, vaikuttaa edellisen omistajan itse kyhäämältä; kasassa kulmaraudoilla!! Eli on melkoisen hutera ja ovet eivät liu'ukaan kunnolla ja pomppivat pois paikoiltaan. Tämä kaappi saa olla paikoillaan niin pitkään kun Sofia nukkuu pinnasängyssä, koska kaapin ja seinän välissä on nyt juuri pinnasängylle sopiva kolo, ja lisäksi valo seinällä listan takana mukavasti. Lisäksi kaapin päälle on rakennettu nurkkaan asti tuleva säilytystila, joka onkin käytössä. Tätä säilytystilaa tarvitsemme myös jatkossa. Tässä kuvia tämän hetkisestä tilanteesta:





Tuo valkoinen lelukaappi nurkassa olisi tarkoistus pitää, vaihtaa vain mahdollisesti paikkaa. Lisäksi haaveena olisi tuon lelukaapin kanssa samaa sarjaa ostaa lisää; joko korotusosia tai pelkkiä ovia ja laittaa tuonne katon rajaan koko huoneen mitalta. Katsotaan laitetaanko koko leveä hylly ja pelkät ovet tuosta sarjasta, vai mihin päädytään. Saisi tuota yläsäilytystilaa hieman nätimmäksi kuin nyt oleva sälekaihdin-ratkaisu :D Samoin tuo hoitopöydän lipasto olisi mukava saada huoneeseen sopimaan, ilman tuota hoitotasoa.

Tuon vaatekaapin tilalle siis tulee uusi vaatekaappi. En kuitenkaan noita kaappeja ehkä halua samalle seinälle enää jatkossa, tulee näin mielestäni turhan raskas "seinä" vastaan kun huoneeseen astuu. Vaatekaappi voisi sijaita vastakkaisessa nurkassa. Tämmöisiä kaappeja olisi suunnitelmissa vaatesäilytykseen hommata:


Tai vaihtoehtoisesti tätä sarjaa kolme vierekkäin eri variaatioina:


Tämän tyylinen sänky olisi ostoslistalla myös pinnasängyn jäädessä pois:


Nämä siis olisi tarkoitus sommitella huoneeseen mahdollisimman järkevästi, ja tulisi myös jäädä tilaa leluille ja leikkimiseen tottakai..

Ja tässä oma suunnitelma ja pohjapiirros:



Vasemmassa reunassa on siis ovi, joka vie auki tilaa tuon punaisen viivan verran. Sänky on mahdollista laittaa ikkunan alle myös lyhyemmän seinän suuntaisesti. Muita ehdotuksia ja suunnitelmia otetaan mielellään vastaan ;)

Tämän lisäksi pohdinnassa on seinät..ainakin uutta maalia saavat pintaan, nyt on hieman liian pinkki koko huone. Vaikka tytön huone onkin niin omaan makuuni voisi olla hieman hillitympi. Katsotaan sitten aikanaan millaista Sofian toiveissa on, ehkä joskus vielä pääsee itse mukaan päättämään. Mietin kuitenkin vielä myös jos jotain uutta kivaa tapettia kuitenkin maalaukseen sijaan? Tai vaikka osan seinistä? Eli yhdistelisi molempia..katsotaan mitä keksin kunhan sisäinen sisustajani oikein pääsee valloilleen :D Värejä ja ilmettä on kivasti mahdollista saada myös sisustustarroilla, kuten lelukaapin ovissa jo onkin. Samaa voisi jatkaa myös muualla huoneessa.

Tämä täällä jo kädet syyhyten odottaa projektin alkua!! Luulen että tuo remontin toteuttaja ei välttämättä ole yhtä innoissaan tulevasta.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrohan toki mielipiteesi minullekin :)