lauantai 5. toukokuuta 2012

Testituloksia

Saatiin tuon kortisonirasitustestin tulokset ja ne olivat ihan kunnossa kaikki, eli ei ole Seitalla cushingia :) Toisaalta huojentunut olo, mutta toisaalta miettii että mikä tuon mummelin turpoamisen sitten mahtaa aiheuttaa..

Päivi lupasi haastatella myös erästä kollegaa, jolta voi saada hyviä vinkkejä mitä kannattaa seuraavaksi lähteä tutkimaan. Päivi ehdotti sydämen ja vatsan alueen kuvaamista, jotta näkee ettei siellä ole mitään vikana tai kerääntynyt nestettä. Ellei näissäkään näy mitään, niin sitten on kyseessä jokin vanhuuden aiheuttama aineenvaihdunnan hidastuminen tai vastaava mahdollisesti. Päivi lohdutteli että niin kauan kuin koira on pirteä eikä mitenkään näe että sitä mikään vaivaa niin ei kamalan huolissaan pidä olla. Toki tuo ylipaino sydäntä nyt rasittaa ettei sitä nyt täysin voi näitäkään juttuja maton alle lakaista ja leikkiä ettei mitään hätänä ;) Jossain vaiheessa voi sekin alkaa sitten enemmän aiheuttaa oireita jos näin jatkuu.

Mutta iloitaan nyt tästä kuitenkin, ettei ainakaan cushingia ollut Seitalla :)

2 kommenttia:

  1. Oli se nyt kuitenkin hieno uutinen! Toivottavasti mitään vakavaa syytä ei löydykään. Meidän Usmalla alkaa myös olla paino-ongelmia. Aineenvaihdunta hidastui ja ruokahalu kasvoi ihan valtavasti sterilisaatioleikkauksen seurauksena.

    VastaaPoista
  2. Seitalla kävi noin jo ekan pentueen jälkeen :D Oli siinä opettelua kun ennen sitä oli saanut tytölle antaa ruokaa kuinka paljon vain ja pysyi hoikkana. Pentujen jälkeen alkoikin sitten lihoa kun näkikin ruokaa..sterilisaatio ei tätä paljoa enää muuttanut. Ekoista pennuista asti on saanut ruokaa vähän tarkkailla. Nyt kuitenkin tämä viimeisin turpoamis-juttu on vähän poikkeuksellista tähänkin nähden.

    VastaaPoista

Kerrohan toki mielipiteesi minullekin :)