maanantai 22. huhtikuuta 2013

Digikuvauksen opettelua

Sain lauantaina ystävältäni Petralta ihan yksityisopetusta kameran käyttöön :D Haluan siis kovasti oppia käyttämään kameran luovia tiloja sekä manuaalisia säätöjä myös eli jossa itse säädetään joko kaikki asetukset kohdilleen olosuhteiden mukaan tai osa säädöistä itse, osan kamera hoitaa. Näitä sitten hieman käytiin läpi tarkemmin ja mukavaa oli saada hieman opastusta miten mikäkin tapahtuu ja mitä tulee ottaa huomioon.

Nyt sitten vain kuvia räpsimään ja kokeilemaan eri säässä eri säädöillä miltä mikäkin kuva näyttää niin oppii hahmottamaan oikeita säätöjä.

Eilen sitten olimme kummitytön syntymäpäivillä ja ei sitten heti mennyt ihan pukeen, eli ei niin sanotusti mennyt niin kuin Strömsössä ;) Muutaman epäonnistuneen otoksen jälkeen siirryin käyttämään luovaa automatiikkaa ja saatiin jokunen onnistunutkin otos aikaiseksi. Hölmönä mokasin vaan käyttämällä salamaa eli terävät varjot kuvissa mukana :( Pitää koittaa näitä saada Photoshopilla hieman korjattua. Oli sen verran hässäkkää useamman tenavan pyöriessä jaloissa ja siinä vilskeessä koitan saada onnistuneita kuvia aikaiseksi..luovutin manuaalisen säätämisen kanssa siis :D

Noh, ensi kerralla parempi onni ja harjoittelun myötä ehkä alkaa hahmottamaan noita lukuja ja osaa säätää kameraan oikeat asetukset jo valmiiksi..

Kuvauskurssilainen kuittaa ja jatkaa treenaamista!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrohan toki mielipiteesi minullekin :)