tiistai 9. huhtikuuta 2013

Uusi kamera


Tämä täällä kehitti itselleen mielettömän kamerakuumeen, ja pakkohan se oli sitten uusi digijärkkäri saada..siis ihan pakko pakko pakko!! Meille sitten muutti lauantaina ihka uusi Canon EOS 600D :D Noh, tuolla puolisolla oli Pentax N73, joka on jo sen verran vanhaa mallia että olikin ehkä aika jo päivittää, sen verran paljon tekniikka kehittynyt välissä. Ja itsellä ei muuta kameraa omana ollutkaan kuin kännykän kamera :D Hyvin tuo kännykän kamera on pokkarin sijasta toiminut, vaan digijärkkärihän tarjoaakin sitten mahdollisuuksia erilaisiin kuviin ihan eri mittakaavassa. Nyt on sitten kovin lueskeltu manuaalia läpi sekä myös kaupanpäälle saatua Parempia kuvia Canon EOS-järjestelmäkameralla kirjaa. Innoissani odottelen, että pääsen kaikkia juttuja koittamaan ja testaamaan. Lähinnä olisi tarkoitus oppia käyttämään hyödyksi myös noita kameran luovia kuvaustiloja, joissa itse säädetään valotusaikoja, aukkoja, asetuksia ym kohdilleen, eikä tyytyä kuvaamaan vain automaattiohjelmilla. Hyviä kuvia onkin jo saatu aikaiseksi ja toivottavasti täällä blogin puolellakin kuvien taso nousee ;)

Ero on kyllä huima tuohon vanhaan järkkäriin verrattuna; kuvien laatu on kyllä paljon parempi. Kenno oli vanhassa jo puhdistuksen tarpeessa myös eli tämäkin vaikuttaa kuvien laatuun. Toki pikselimäärässäkin on eroa; 6Mpix vs. 18Mpix. Nämä nyt eivät yksistään tietysti autuaaksi tee vaan optiikka ja muut asetukset tekevät myös paljon kuvien laatuun. Hyvät värit ja kirkkaus tekevät uusista kuvista todella kivoja katsella.

Kameran mukana tuli myös kuvanvakaimella oleva 18-55mm objektiivi ja tämä pituus varmaan riittää alkuun hyvin. Pidempää putkea olen toki jo katsellut myös vähän sillä silmällä valmiiksi ;) Koiranäyttelyissä ei aina tuolla lyhyellä kuitenkaan yksinään pärjää. Uv-suodin myös ostettiin kameraan, ja ostoslistalle jäi pitkän putken lisäksi vielä jalusta, kaukolaukaisin, vastavalosuoja ja ulkoinen salama..ehkä sitten pikkuhiljaa lisää näitä :)

Kamerassa on myös extrana hyvä videokuvausmahdollisuus, Full HD laatua lupaa olevansa, vaan vielä en ole tuota testannut :) Pitänee joku päivä hoitaa tämäkin asia kuntoon ja koittaa videokuvausta.

Pitkään pohdin 1100D ja 600D mallien välillä ja lopulta päädyin tuohon jälkimmäiseen. Lähinnä pisti ensimmäisenä silmään 1100D mallissa oleva manuaalinen kennonpuhdistus, joka tänä päivänä mielestäni suurimmassa osassa kameroita on automaattisesti kameran hoitama juttu ja siksi aloinkin tutkia ja etsiä kokemuksia näistä malleista vähän enemmänkin. Päädyin sitten tuohon 600D malliin ja uskon etten tule katumaan.

Katsotaan kuinka pahasti tämä homma vielä lähtee meikäläisellä lapasesta jos oikein kovasti kuvauksesta innostun, valokuvaus on kuitenkin aina ollut semmoinen mikä on sydäntä lähellä ja mistä pidän, vaikka tällä hetkellä kuvat ovatkin kovin koira- ja lapsi painotteisia. Toki luontokuviakin aina mukaan mahtuu.. :)

Valokuvauskurssia kenelläkään vinkata? :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrohan toki mielipiteesi minullekin :)