maanantai 5. elokuuta 2013

Sofian ensimmäinen päivä perhepäivähoidossa


Tänään aamulla meidän perheessä herättiin jännittäen; Sofia aloittaisi päivähoidossa. Tai taisin olla minä se suurin jännittäjä, Sofiahan nyt ei tiennyt mitä edessä on ja tuo mun muru taitaa ottaa tämmöiset jutut vähän iisimmin. ;)

Herätys oli klo 6.30 ja suihkun kautta aamupalapöytään, ja tyttö herättämään myös. Kerhoreppu oli pakattu jo eilen illalla valmiiksi ja vaatteetkin katsottu odottamaan. Ensimmäisenä aamuna suuntasimmekin kaikki yhdessä hoitopaikkaan. Siellä muut jo Sofiaa odottelivatkin. Hoitajallamme on itsellään kaksi kouluikäistä lasta sekä Sofian lisäksi kolme hoitolasta. Sofialla on myös samanikäistä seuraa, yhden hoitolapsen ollessa vain kuukauden vanhempi. Sofia lähti reippaasti tutustumaan hoitopaikkaansa ja muihin lapsiin. Kerran iski ujous ja piti vähän tulla äitin sylistä tankkaamaan lisää rohkeutta, vaan tämä oli nopeasti ohi.

Hetken aikaa siinä vietimme yhdessä kaikki tutustuen, vaan pian Sofia hääräsi muiden lasten kanssa tiiviisti leikkien ja muruhan houkutteli minutkin lähtemään töihin. Niinpä lähdimme pois ja Sofia jäi tyytyväisenä muiden kanssa leikkimään.

Alunperin oli puhetta, että Sofia olisi vain puolikkaan hoitopäivän näin aluksi, mutta koska oli mennyt päivä siihen asti tosi hienosti, jäi Sofia jo koittamaan päiväuniaan hoitopaikassa. Ihan hyvin oli nekin menneet, kunhan vain malttoi neiti alkaa unille. Melkein täyden hoitopäivän oli siis jo näin aluksi! Reipas tyttö!!

Itsellä myös työt tänään alkoivat ja sainkin tehdä melkein täyden työpäivän puolikkaan sijaan. Hyvään vauhtiin jo pääsinkin ja tuli töitäkin tehtyä eikä vain käynnisteltyä moottoria ;)

Näin se lähti arki meidän perheessä hyvin sujumaan. Katsotaan kuinka mahtaa sujua jatkossa. Nyt taas ompelemaan lisää nimilappuja Sofian vaatteisiin, että on sitten hoitopaikassa helpompaa tunnistaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrohan toki mielipiteesi minullekin :)