keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Cushing epäilyksiä ja pelon tunteita

Seitasta otettiin eilen verinäytteet, jotta saataisiin selvyyttä mummo-koiran oireisiin. Seita on viimeisen vajaan vuoden aikana lihonnut todella paljon, turpoaa kuin pullataikina, tuntuu siltä. Tällä hetkellä painoa jo yli 24kg..Seitan kokoiselle koiralle todella paljon :( Onhan tuon syömisiä aina joutunut katsomaan ensimmäisestä pentueesta lähtien, mutta nyt ei ole liikunnan tai ruuan määrä niin paljoa muuttunut, että selittäisi tuon turpoamisen. Samoin on mummeli ajoittain todella rauhaton ja levoton..sekä pissaillut yöllä sisälle välillä myös öisin.

No Päivi kilttinä otti Seitalta muutaman putkilon verta ja tutkittiin vähän kaikkea mahdollista mikä jotakin vain kertoisi. Kilpirauhasta epäilin, ja toivoin kun on aika "iisi" vaiva koiralle kuitenkin..vaan kilppariarvot olivat kohdallaan. Valitettavasti maksa-arvo taasen oli koholla ja kuulemma juuri se arvo, joka antaa viitteitä Cushingin taudista. :( Seuraavaksi tehdään lisäkokeita tuon varmistamiseksi, kortisonirasituskoe. Täällä omistaja nyt sitten on huolesta soikeena ja murheissaan mokoman ihanan mummo-koiran vuoksi. Niin tahtoisin että tuo meidän ilona vielä olisi muutaman vuoden.

Pirteä ja hyvinvoivan oloinenhan Seita on, eli sikäli voidaan sitten diagnoosin saatuamme katsoa tilanteen mukaan mikä sitten on järkevin ratkaisu. Mitenkään kipuilevan ja voimattoman tuntuinen tuo ei missään nimessä ole. Alkulenkistä ja omalla pihalla sättää samalla tavalla kuin mikäkin tättähäärä niin kuin ennenkin. Loppulenkistä on väsy ja vetämätön jos pidempi lenkki tehdään, mutta tämä saattaa johtua tuosta lihavuudestakin.

Katsotaan ja tutkitaan, ja toivotaan parasta..

1 kommentti:

  1. Voi ei! :( Toivottavasti pelot eivät käy toteen mutta että oireiden syy kuitenkin selviäisi. Rapsutuksia Seitalle!

    VastaaPoista

Kerrohan toki mielipiteesi minullekin :)