keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Kesälomareissu pohjanmaalle

Käytiin kesälomareissulla mummilassa pohjanmaalla, Pietarsaaressa. 10 päivää vietettiin. Mukavaa oli ja kävimme myös mökillä saaressa veneellä. Sofian ensimmäinen venereissu. :) Ostimme Sofialle jo lähtiessä omat pienet pelastusliivit mukaan ja päästiinkin noita testaamaan. Ennalta mietin mitä mahtaa neiti veneessä matkaamisesta tuumata, vaan aivan suotta. Takaisinpäin tullessa neiti nukahti syliini.

Pietarsaari vaikuttaa kyllä nyt muutaman käynnin perusteella oikein mukavalta pieneltä kaupungilta, ruotsinkielisyydestään huolimatta ;)

Punkkimyrkyistä ja muista kun on nyt kovasti koirapiireissä käyty keskustelua..jonkun koira kuollut mahdollisesti punkkipannan aiheuttamaan reaktioon. Meillä on joka kesä annettu kaikille koirille Expot-kuurit eikä mitään ongelmia. Tänä vuonna saivat Bayvantic-merkkistä ainetta, joka laitetaan samalla tavalla; ampullista nestettä selkään useampaan kohtaan ihoon. Valkosipulia monelta kuulee myös koirille annettavan, vaan tulee muistaa että SIPULI (myös valkosipuli) ON KOIRILLE POTENTIAALISESTI MYRKYLLISTÄ! (toki riippuu annostuksesta) Ja aiheuttaa myös anemiaa..hevosilla ja ihmisillä valkosipuli toimii ötököitä vastaan jotenkin, mutta koirat kun eivät hikoile kuin kielensä kautta niin saattaa tehokin olla kyseenalaista. Eli haitat hyötyjä suurempia. Kuinkas muilla hoidetaan koirien punkkimyrkytykset ja onko tehonneet? Turun seutu ja pohjanmaa taitavat olla punkkien osalta pahimpia alueita Suomessa niin haluan kyllä ehdottomasti noita jotenkin moisia vastaan suojata, suojaahan se samalla myös meitä ihmisiäkin kun eivät koirat tuo sisälle moisia ötököitä tullessaan.

Tässä vielä muutama kuva mökkireissulta, pääosassa Sofia ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrohan toki mielipiteesi minullekin :)