perjantai 26. heinäkuuta 2013

Kesäkuulumisia

Ohhoh, onpas tämä bloginpitäjä ollut lomalla!! Viimeisestä postauksesta onkin aikaa vierähtänyt jo melkoisesti..

Kesä on vierähtänyt aivan liian nopeasti..paljon on kaikenlaista touhuiltu ja Sofian mummilassakin kävimme pohjanmaalla.

Tärkein kesän projekti taisi olla Sofian huoneen remontti. Loppusuoralla jo mennään ja paljon on saatu aikaiseksi. Remontti alkoi Sofian huoneen tyhjennyksellä ja vanhan kaapin purkamisella. Seuraavaksi otimme katon ja seinät käsittelyyn, paklattiin kaikki kolot umpeen. Tämän jälkeen päästiinkin maalauspuuhiin..useampi kerros maalia pintaan ja lopputulokseen olen kyllä tyytyväinen! Väriksi valitsimme saman hieman sävytetyn vaaleanharmaan, kuin olohuoneessamme on. Tämä saa vielä kaverikseen lilan värisiä sisustustarroja.

Haimme Ikeasta myös uuden Pax-vaatekaapin sisuksineen ja on kyllä hyvä kaappi! Koska kyseessä on lastenhuone, tahdoin rungon olevan vähemmän syvä ja tämmöinen olikin mallistossa, syvyys on vain 35cm eli ei tarvitse hyllyn takareunasta kaivaa pieniä vaatteita monessa pinossa ollessa, sekä ei ole ihan niin massiivinen kaappi. Kaapin oviin tahtoisin myös jotain tarroja tms. vähän tuomaan piristystä ilmeeseen.

Lelukaapin yläpuolelle rakensimme vielä lisää säilytystilaa ja tähän hyllyn eteen tulevat ylöspäin aukeavat ovet näkösuojaksi. Tämä on vielä hieman kesken, ovien asennus joutuu odottamaan ensi viikkoon.

Vanha valaisin sai myös väistyä uuden tieltä ja uusi onkin lastenhuoneeseen sopivampi ja melkoisen tyttömäinen. Sofia kovin tykkää tuosta, laittaa innoissaan valoa päälle ja hihkuu "lamppu! :D

Kunhan kaikki on valmista ja saatu paikoilleen pääsen valitsemaan tarroja ja muita juttuja mitä vielä huoneeseen hankimme tuomaan kivaa lisää ilmeeseen. Lopputulokseen olen kyllä erittäin tyytyväinen!

Samalla kun huoneen ilme muutenkin muuttui, vaihtui myös Sofian sänky pinnasängystä lasten jatkettavaan sänkyyn. Etukäteen hieman jännitinkin miten tämä vaihdos mahtaa sujua, pysyykö neiti lainkaan sängyssä kun nyt on vapaus sängystä poistua ellei nukkuminen nyt juuri silloin satu huvittamaan. Toistaiseksi on kuitenkin ollut ihan turha pelko, on ehkä hieman innoissaankin uudesta sängystään ja hokee vain "nukkuu" ja kömpii illalla sänkyynsä. Katsotaan onko tämä vain uutuuden huumaa vai meneekö pidemmälläkin aikavälillä yhtä helposti. Hyvin on kuitenkin pysynyt sängyssä silloinkin, kun on nukahtaminen ollut vähän vaikeampaa.

Elokuussa meillä tulee lisääkin muutoksia eloon ja arkeen; palaan taas töihin ja Sofia aloittaa perhepäivähoitajalla päivähoidon. Hieman jännittää jo miten lähtee sujumaan. Töitä olen kotona etänä jonkin verran tehnyt, joten hiukan olen itse saanut töihin tuntumaa jo valmiiksi. Eniten taitaa jännittää miten Sofian päivähoito lähtee käyntiin. Olenkin sopinut työnantajani kanssa, että ensimmäiset kaksi viikkoa mennään vähän Sofian tahtiin, jotta saa rauhassa totutella hoitopaikkaan eli alkuun on lyhyitä päiviä ja pikkuhiljaa siirrymme täysipäiväiseen. Toivottavasti menee kaikki hyvin, taitaa äidille olla tämä(kin) asia vaikeampaa kuin lapselle :D

Tässä vielä vähän kuvia remonttimme varrelta:

Lähtötilannetta 


Kaapin purkua










Eli tuon kaapin yläpuolelle, missä nuo tarrat, tulee vielä poikittain hylly + ovet, sängyn päälle. Saa nähdä onko tämä nyt vieläkään lopullinen huonejärjestys. Lipasto saattaa muutta toiseen huoneeseen ja sänky siirtyä ikkunan alle. Toistaiseksi kuitenkin menemme tällä ja kivalta näyttää omaan makuun. Kuvien laatu ei päätä huimaa, kännykällä nämä räpsinyt ja valkotasapainot eivät ihan kohdallaan vastavalon + pinkin kattovalaisimen vuoksi, tässä välissä en nyt ehdi niitä sen enempiä käsitelläkään eli toivottavasti saan anteeksi ;)

Koitan seuraavan postauksen laittaa hieman nopeammassa aikataulussa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrohan toki mielipiteesi minullekin :)