tiistai 9. lokakuuta 2012

Murahtelua

Nyt kun Sofia on alkanut liikkua hyvinkin aktiivisesti on Väiski vähän alkanut osoittaa kovaa luonnettaan..murahtelun merkeissä.

Pariin kertaan olen itse ollut vieressä Väiskin murahdettua Sofialle ja nyt mietinkin miten tuossa tilanteessa toimia, että toimii pitkässä juoksussa oikein? Vinkkejä otetaan vastaan.

Ensimmäinen kerta oli semmoinen, että se koiralle vielä ehkä sallitaankin; Väiski oli syömässä ja Sofia kovaa kyytiä konttaa kohti ruokakuppia. Tuolloin tyydyin vain ottamaan tytön pois paikalta ja vein leluineen sivummalle kanssani leikkimään.

Toinen tapaus sattui pari päivää sitten kun istuskelimme sohvalla ja Sofia touhusi lelujensa kanssa lattialla. Väiski makasi myös jaloissani, kun Sofia halusikin tulla meidän luo ja nappasi tietty koiraa karvoista kiinni kun koitti sohvaa vasten nousta seisomaan ja koira makoilee tiellä. Väiski muutenkin väistää yleensä jos näkee Sofian tulevan kohti, taitaa tytöllä olla pojan mielestä liian kovakouraiset otteet. Seita ei välitä tuosta mitään, mutta pojat tuntuvat olevan toista maata..

Tuosta murahtelusta Väiskille ärähdin ja hätistin pois jaloistani. Mietinkin että miten sitä tekisi vähiten haittaa? Pitääkö koiralle sallia murahtelu, jotta voi kertoa lapselle milloin sattuu tai lapsi tekee väärin..vai niin kuin meillä on ollut tapana; perheen ihmisille ei murista missään tilanteessa ja piste! Riskinä kieltämisessä on toki, että koira lopettaa varoittamasta ja nappaakin joku kerta suoraan kiinni jos jostakin ei pidä, murisemasta kun on kielletty..toivottavasti Väiski ei näin kuitenkaan toimi. Kilttejähän nuo koirat nyt ovat, ja tietävät kyllä laumassa paikkansa vaan Sofiaa eivät taida pitää itsensä yläpuolella kuitenkaan.

Toki lapsellekin pitää opettaa miten koirien kanssa ollaan ja milloin ei saa mennä koiraa häiritsemään, kunhan Sofialle tulee ikää sen verran että alkaa tuota ymmärrystä olla vielä hiukan enemmän.

Väiskikin käy Sofialta kuitenkin myös rapsutuksia kerjäämässä eli ei nyt koko aikaa sentään tytön seuraa välttele. Ota noista sitten selvää ja tiedä mikä jatkon kannalta parasta..pitää vähän pohtia ja sulatella tilannetta ja tapahtunutta. Ja seurata tarkasti miten nuo nyt yhdessä toimivat ja antaako Väiski jotain muutakin vinkkiä epämiellyttävästä olosta. Toivottavasti tämä yhteiselo tässä sujuu jatkossa kaikkien osalta hyvin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrohan toki mielipiteesi minullekin :)