keskiviikko 8. elokuuta 2012

Rallytokoilua

Pitkästä aikaa on taas aikaa ja innostusta koirien kanssakin vähän treenailla. Tänään olimme ensimmäistä kertaa Väiskin kanssa kokeilemassa lajia rallytoko. Kivaa oli! Ei ole ihan niin totista tottelevaisuutta kuin normaali toko, ja eri liikkeitä. Ei hyppyä, noutoa yms, ainakaan meillä vielä. Lisäksi menee pisteitä jos ei koiran häntä heilu ja ole iloista menoa, hihna kiristyy tms. Saa kehua ja innostaa liikkeiden aikana ja välissä. Toki normi tokokin on iloiseen tekemiseen perustuvaa, mutta siinä edellytetään hieman tiiviimpää seuraamista kuin tässä versiossa. Enemmän ehkä tämmöisille hölmöille lappalaisille sopivampaa, nämä kun eivät tee mitään jolleivat hyödy siitä jollakin tavalla :D Eli namia tai edes odotettavissa olevaa palkkaa odottavat kyllä vaivan palkaksi, joillekin voi lelukin kelvata :)

Torstaina aloitamme myös taas toko-kurssin Väiskin kanssa tutussa vanhassa seurassamme, Turun Palveluskoiraharrastajat ry. Tuolla on treeneissä käyty monen monta vuotta ja nyt ollut pari vuotta taukoa muiden kiireiden vuoksi. Nyt teemme siis paluun takaisin treenikentälle taas. Jatkossa olisi tarkoitus käydä rallytokoilemassa Haldin kanssa, saa tuo kakarakin jotain järkevää tekemistä välillä, ties miten innostuu ja alkaa näyttää osaamistaan. Perustottista on vain treenailtu ja ihan alkeissa mennään kaiken suhteen, laiska omistaja (tai ajanpuutteesta kärsivä, ajoittain ainakin).

Kerran viikossa siis ainakin saa äiti vähän omaa aikaa ilman lasta koiraa treenaillessa ja isukki varmasti pärjää Sofian kanssa sen aikaa kotosalla. Eipä ole onneksi pitkä matka noihin treeneihin vaan molemmat treenipaikat sijaitsevat ihan lähistöllä :) Ehkäpä sitä joskus taas jäljestämäänkin ehditään..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrohan toki mielipiteesi minullekin :)