torstai 2. elokuuta 2012

Pikkuinen Potilas

Nyt se sitten koitti, Sofian ensimmäinen sairastuminen. Flunssa pääsi iskemään :( Nenä vuotaa ja ei saa raasu kunnolla nenän kautta hengitettyä niin ei voi tuttiakaan pitää suussa. Keittosuolaliustipat ja niistäjä ovat olleet oivana apuna ja kovassa käytössä. Keskiviikon vastainen yö meni melkein valvoessa, Sofian mielestä vain äitin sylissä tai vieressä ihan kiinni oli ainoa paikka missä hyvä nukkua. Tulinkin sitten olkkarin sohvalle puolimakuultaan tyttö sylissä nukkumaan aamuyöstä että saa töihin heräävä isukki edes hetken unta ennen kuin kello aamulla herättää. Aamun sarastaessa siirryimme takaisin sänkyyn. Eilen sitten nousikin Sofialle kuume ja alkoi nenä kunnolla vuotaa. Oli melkoisen väsy ja kärttyinen tyttö, pienen hetken aina välillä jaksoi leikkiä ja lauleskella eikä oikein ruokakaan lusikasta maittanut. No, pääasia että imettäessä söi, saa ainakin nestettä ja vieläpä ravitsevaa sellaista. :)

Viime yö meni huomattavasti paremmin, jokusen kerran yön aikana heräiltiin mutta nukkui kuitenkin jo paremmin. Hyvä juttu, että saa levättyä pikku-potilas kuitenkin. Tervehtyykin nopeammin. Nyt aamulla oli kuumekin jo poissa, nuhaa vielä jäljellä. Josko tämän päivän vielä ottaisi iisisti ennen kuin lähtee mihinkään sen enempään liikenteeseen tytön kanssa, vaikka rattaissa istuskeleekin.

Taitaa olla ekat sairastelut äitille tuplasti kamalampaa kuin itse potilaalle..yöllä valvoin melko pitkään ja kuuntelin toisen tuhisevaa ja raskasta hengitystä että hengittääkö varmasti :( Jossain kohtaa olen sitten antanut unelle periksi ja nukahtanut itsekin ja hyvin tuo näytti hengittelevän aamullakin vielä :D Taitaa olla itsellekin pieni opetus-aika ettei sitä nyt liikaa kannata murehtia :)

Toinen hammaskin tuli Sofialle ensimmäisen kaveriksi, viime viikolla jo. Nyt on kaksi pientä kirvestä pienessä suussa ja seuraavia odotellessa. :)

Sofialle syntyi tuossa heinäkuussa yksi uusi leikkikaverikin kun serkkuni sai pienen ihanan tytön <3 Voi tätä vauvaonnea ja -buumia, useampia tullut jo tuttavapiirissä ja useampi vielä tulossakin. Kivaa kun on melko samanikäisiä lapsia useampia niin on sitten leikkikavereita ja melko ikäistään seuraa tarjolla Sofialle jo ennen kuin päivähoitoon menee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrohan toki mielipiteesi minullekin :)