maanantai 17. syyskuuta 2012

Vinkiksi ja avuksi kuvien pienentämiseen

Tuli Littlebigthings-blogia kirjoittavan ystäväni kanssa juttua tämän bloggerin kuvien ja kuvatilan rajallisesta koosta. Paljon kuvia blogissaan käyttävän bloggaajan ongelmaksi muodostuu bloggerin rajallinen tila verkkoalbumeissa. Tähän on avuksi kaksikin keinoa; joko a) pienentää kuvat tai b) käyttää toista kuvapalvelua, josta laittaa kuvien lataamisen sijaan vain url-linkit tänne tuolta lisää kuva-kohdasta.

Jos kuvia täällä jo paljon on, eikä halua ruveta jokaista uudestaan linkittämään/pienetämään ja uudestaan lataamaan sain itse ainakin tämmöisellä ohjeella pienennettyä kuvat suoraan verkkoalbumin kautta.

Tämä saattaa vaatia, että on tämmöinen "google-perheejäsen" kuin minä..eli käytössäni on selaimena Chrome, google-tili löytyy ja siinä monenlaista tuotetta, näistä epäilen että pitää olla google+ olemassa, jotta näiden ohjeiden mukaan pystyy toimimaan. Lisäksi koneella on myös Picasa asennettuna, jos vaikka tämäkin vaikuttaa..mutta tässä kuitenkin avuksi ja vinkiksi muillekin, jos alkaa tila tulla vastaan.

Googlen aloitussivulta yläpalkista lisää-kohdasta löytyy yläreunassa näkyvien lisäksi enemmän toimintoja. Täältä valitsen valokuvat.


Tämä avaa google+ valokuvat, eli verkkoalbumini (itsellä kyllä ovat picasassa, mutta näkyvät täälläkin). Sieltä valitsen kansion, jossa blogini kuvat ovat.

Kuvan yläpuolella on nappi "muokkaa valokuvaa" ja painetaan sitä


Tämä käynnistää muokkausohjelman, jossa pääsee muokkaamaan kuvaa.

Itse laitan kuvakoon niin, että pidempi sivu on 640 pixeliä. Tämä on riittävä ruudulta katsottavaan laatuun. Kun on raksi tuossa kohdassa "säilytä kuvasuhteet", kone määrittää automaattisesti toisen sivun arvon. Kun halutut arvot oikein, painetaan alapuolelta käytä SEKÄ oikeasta yläkulmasta tallenna.


Tämän jälkeen kone vielä kysyy korvataanko alkuperäinen ja painetaan napista korvaa. Ja valmista. Nuolella vain seuraavaan kuvaan.


Tänne laittaessa sitten pienennettyjä kuvia, valitaan kuvakooksi erittäin suuri, niin näkyvät kunnon kokosina eivätkä liian pieninä :)

Itsellä käyttöjärjestelmänä Windows 7, jos noidenkin välillä näissä toiminnoissa eroja..pitää testata vielä tuolla omalla macilla toimiiko samalla tavalla. Mutta seiskalla ainakin pääsee näin helpolla.

Jatkossa tänne kuvia laittaessa tiedänkin pienentää ne jo valmiiksi tai vaihtoehtoisesti alan käyttää Photobucketia, Dropboxia tai muuta netin kuvasäilöä ja linkitän ne sieltä tänne. Blogger upottaa url-osoitteessa olevan kuvan tällöin eikä lataa sitä lainkaan eli ei vie myöskään verkkoalbumien tilaa. Katsotaan mihin päädyn, vielä itselläni on tilaa kyllä käytössä, mutta jos alkaa loppua niin jotain pitää keksiä tilalle :)

Kerokaahan ihmeessä onko näistä ohjeista apua!

Itse jatkan kuvien pienentämistä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrohan toki mielipiteesi minullekin :)